01 de juny 2007

L'Aplec, un impuls pels joves de la diòcesi!


El dissabte dia 26 de maig es va celebrar l'Aplec de l'Esperit a la ciutat de Tarragona. Hi participaren més de 5000 joves de totes les diòcesis amb seu a Catalunya.

La nostra diòcesi de Terrassa comptà amb la participació de joves de diferents arxiprestats, que s'han apuntat a la iniciativa de la Delegació de Joventut: 130 de Terrassa, 67 de Sabadell (51) i sant Quirze(16), 40 de Granollers, 33 de sant Cugat (13 de la ciutat i 20 del col·legi Pureza de Maria), 28 de Caldes, 31 de sant Celoni (29 de La Salle), 15 de Mollet, 10 de Llinars, 6 de salesians, 12 de minyons escoltes, 5 de l'arxiprestat de Puigfraciós i 12 seminaristes. Calculem també petits grups que no s'han inscrit i hi participaren. A la Fira d'Entitats hi haurà un stand del SAFOR UAB, de l'MCJ, de Minyons i de la JOC. En total més de 500 joves.

La impressió dels asistents ha estat altament positiva tot destacant el bon desenvolupament de la jornada i l'experiència de fe comunitària viscuda.
Mons. Saiz Meneses, com a bisbe encarregat de Pastoral de Joventut de la Tarraconense, s'adreçà als assistents a l'inici de la trobada, juntament amb l'Arquebisbe de Tarragona i les autoritats civils presents, tot recordant la figura de Sant Pau que ha fet arribar la f fins a les nostres terres i convidant a viure una jornada de convivència i unitat, obrint el cor de bat a bat a l'Esperit Sant.

La trobada es clogué amb la celebració de l'Eucaristia, presidida per l'Arquebisbe de Tarragona i concelebrada per tots els bisbes catalans.Al final de la mateixa el bisbe Saiz prengué novament la paraula per fer, en nom de tots els bisbes, l'enviament dels joves. Recordant que és Jesucrist qui ens envia i que no hem de tenir por, remarcà alguns títols de les cançons composades per aquest Aplec. Remarcà que hem de tenir "Set de Déu": "davant nostre hi ha una multitud de joves que cerquen, que tenen set de Déu i nosaltres després de trobar-nos amb Jesucrist i després de rebre l'Esperit Sant hem de ser font d'aigua vivia per als altres". En segon lloc feu referència a "Queda't amb nosaltres": "en els moments de dificultat, quan ho passem malament .
Ell ens dóna la seva gràcia i ens diu "tornar-ho a intentar". I en tercer lloc "Marcats per l'Esperit", que "ens dóna la llum per encertar el camí, per trobar la paraula adient, que ens dóna forces per superar les dificultats i que ens guia a la veritat i a l'amor". Acabà les seves paraules vibrants convidant els joves a col·laborar amb Déu, a treballar en l'Església que els necessita i a a ser llum per als altres; els joves respongueren al bisbe amb un Sí clar, decidit i entusiasta.

FOTOS DE L'APLEC