13 de novembre 2008

2a Escola de Pregària

El dijous, dia 20 de novembre, Mons. Saiz Meneses va presidir l’Escola de Pregària amb joves a la Catedral. Hi participaren més de 130 joves i adolescents, entre els que es trobaven grups d’adolescents que properament han de rebre el sagrament de la Confirmació.

En les paraules que el Sr. Bisbe adreçà als joves prengué com a fil conductor la figura de Sant Pau, comentat a través de les catequesis del Papa Benet XVI. Recordà que la vida de Sant Pau va canviar radicalment a partir de la seva experiència d’encontre amb Jesucrist, que no va ser fruit de cap mèrit personal sinó una gràcia de Déu. A partir d’aquí va comentar la frase "M’he fet tot amb tots per a guanyar-ne alguns".

En l’apostolat el centre és la persona de Jesucrist, i per tal d’anunciar-lo ens cal superar les temptacions del protagonisme i de l’egocentrisme estèrils. D’altra banda, a partir d’exemples esportius d’actualitat, va exhortar els joves al sacrifici, a la superació, a l’esforç i a la disciplina per tal d’oferir el millor rendiment dels talents rebuts.